تامین کننده تجهیزات و ماشین آلات HSE

HSE

Health : بهداشت کار
Safety : ایمنی کار
Environment : محیط‌زیست

معادن می توانند محیط های خطرناکی باشند و احتمال آتش سوزی، سیل، انفجار و ریزش می توانند جان تعداد زیادی از مردم را تحت تأثیر قرار دهد. ادامه کار بین HSE و سهامداران برای کنترل این خطرات است.
در حقیقت HSE، موضوعات بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست را در پروژه‌ها تحت کنترل خود درمی‌آورد؛ به‌عبارت‌دیگر در هرکدام از شاخه‌های HSE، مواردی گنجانده‌شده که هر یک به‌تنهایی شامل موارد متعددی می‌باشد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود.

 

در تعریف HSE به‌طورکلی تر می‌توان ابعاد روبرو را نیز عنوان نمود: فنی،پزشکی، فرهنگی و اجتماعی – رفتاری و روانی
بهداشت (Health): در سازمان، موضوع بهداشت که شامل بهداشت عمومی (فردی) بهداشت محیط و بهداشت حرفه‌ای می‌شود حائز اهمیت است. بهداشت فردی به‌سلامت مجموعه افراد مربوط می‌شود و بهداشت محیط پیرامون سازمان را دربرمی گیرد و بهداشت حرفه‌ای نیز شامل یک سری آنالیزهای شغلی می‌شود.
ایمنی (Safety): در هر سازمان، یک سری مخاطرات ایمنی وجود دارد که در صورت عدم رفع آن مغایرت‌ها ممکن است منجر به حوادثی شود.
درزمینهٔ ایمنی در سازمان، مسائل گسترده‌ای مطرح می‌شود که خود شامل چند دسته است. دسته اول مربوط به ایمنی در عملیات می‌باشد که خود شامل کار در ارتفاع، جوشکاری و برشکاری، ایمنی تجهیزات و ماشین‌آلات و… می‌باشد. دسته دوم مربوط به ایمنی در سازمان است که شامل ایمنی انبار، مدیریت حریق، محصورسازی، علائم هشداردهنده و … می‌باشد. و دسته سوم شامل ایمنی اشخاص در سازمان می باشدکه شامل حذف یا کاهش مخاطرات و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی است.
محیط‌زیست (Environment) محیط‌زیست محیطی است شامل هوا، آب، خاک، منابع طبیعی، گیاهان، جانوران، انسان‌ها و روابط متقابل بین آن‌ها که سازمان در آن فعالیت می‌نماید. محیط می‌تواند از درون یک سازمان تا سیستم محلی، منطقه‌ای و جهانی گسترش یابد. لازم به ذکر است فعالیت‌های سازمان دارای جنبه‌های محیط زیستی می‌باشد که می‌تواند با محیط‌زیست تأثیر متقابل داشته باشد.

بخش های مختلف خطرات و عوامل زیان آور موجود در معادن

  • خطرات فیزیکی
  • خطرات شیمیایی
  • خطرات روانشناختی
  • خطرات ارگونومیکی
  • خطرات بیولوژیکی

تجهیزات HSE شامل چند دسته هستند که بطور خلاصه در زیر تعریف شده اند:

تجهیزات بهداشت حرفه‌ای و طب كار

بهداشت حرفه ای عبارتست از علم و فن پیشگیری از بیماری های ناشی از کار و ارتقای سطح سلامتی افراد شاغل از طریق کنترل عوامل زیان آور محیط کار.
بهداشت حرفه ای از جمله باارزشترین دارائیهای افراد جوامع و کشورهاست که بعنوان یک استراتژی با اهمیت نه تنها سلامتی شاغلین را در نظر می گیرد بلکه تاثیر مثبت و قابل ملاحظه ای در بهره وری و کیفیت محصولات – انگیزش کار – رضایت شغلی وکیفیت کل زندگی افراد جامعه دارد .

بهداشت حرفه ای به تعریف سازمان بین المللی کار ILO سازمان جهانی بهداشت :

• ارتقاء و حفظ بالاترین درجه از سلامت جسمی، روحی و اجتماعی شاغلین در کلیه مشاغل
• مراقبت از شاغلینی که سلامت آنان در معرض خطرات ناشی از شرایط کار است
• مراقبت از شاغلینی که عوامل زیان آور، سلامت آنان را در محیط کار تهدید می کند

تجهیزات بهداشت حرفه ای
– فشارسنج
– سرعت سنج جریان هوا
– فیلتر، جاذب و مواد مصرفی
– نورسنج
– صداسنج
– کالیبراتور صداسنج
– گوسمتر
– سرعت سنج جریان هوا و دماسنج
– رطوبت سنج و دماسنج
– آنالایزر فرمالدئید و TVOCs

طب کار چیست ؟
طب کار شاخه ای تخصصی از طب است که به بررسی روابط موجود بین سلامت کارگر، توانائی انجام کار، شرایط کارها و محیط فیزیکی، شیمیایی و اجتماعی محیط کار می‌پردازد .

براساس کاملترین تعریف بعمل آمده توسط کالج سلطنتی پزشکان و جراحان کانادا، طب کار عبارتست از :
رشته ای از طب که با ادغام جنبه های بالینی و اجرایی و با در نظر داشتن محیط شغلی افراد و گروهها به نیازهای مربوط به سلامت ایشان می‌پردازد و شامل فعالیت‌هایی از جمله شناسایی، ارزیابی، درمان، کنترل و پی گیری درمان و پیشـگیری از بیماری‌ها و صـدمات مـرتبط با کار می‌باشد .این رشته از جنبه تنوع اعمال و نحوه آموزش و اعطای صلاحیت به متخصصین مربوطه با بسیاری از تخصص‌های دیگر رشته پزشکی متفاوت است .
پزشکان فعال در این رشته می‌آموزند که اشتغال در محیط‌های کاری می‌تواند اثرات مطلوب و یا سوء بر روی سلامت شاغل و یا سایر افراد داشته باشد . همچنین می‌آموزند که می‌توان نحوه و شرایط انجام کار را به گونه ای تغییر داد تا سلامت شاغل حفظ گردد و با در نظر گرفتن توانائی‌ها و محدودیت‌های شاغل در هنگام جایگزینی شغلی، سطح سلامتی را در محیط کاری ارتقاء بخشید.

تجهیزات حفاظت فردی

• تجهیزات حفاظت از سر و صورت
• تجهیزات حفاظت از بدن
• تجهیزات حفاظت از شنوایی
• تجهیزات حفاظت از بینایی
• تجهیزات تنفسی
• تجهیزات حفاظت از دست
• تجهیزات حفاظت از پا
• تجهیزات كار در ارتفاع

تجهیزات ترافیكی

• تجهیزات ترافیکی پلاستیکی
• چراغ های راهنمایی
• چشم گربه ای
• راه بند ترافیکی

تجهیزات آتش‌نشانی و امداد و نجات

درهرمعدن باید تمهیداتی جهت ایجاد درمانگاه درسطح زمین ویا تسهیلاتی جهت دسترسی سریع به چنین مراکزی را فراهم گردد.چنین مراکزی باید تنها به منظور ارائه کمک های اولیه،معاینات پزشکی وآمبولانس جهت انتقال اختصاص یابد.در درمانگاه می توان ازپزشک عمومی دوره دیده طب کار،پزشکیار(دوره دیده امداد ونجات، تزریقات وپانسمان،حمل بیمارو (CPRاستفاده نمود.همچنین درمانگاه باید مجهز به لوازم پزشکی و جراحی ،برانکارد،داروهای جهت درمان اولیه افراد درمعرض مواجهه با گازهای سمی،دود،فیوم،ونیز سوختگی ، شکستگی وسایر آسیب های مرتبط با کار درمعدن باشد وسایر تجهیزات مورد نیاز با نظر پزشک درمانگاه ومتناسب با نوع فعایت کاری معدن تهیه گردد.

درمانگاه باید توسط شخصی آموزش دیده درزمینه کمک های اولیه وامداد ونجات که دارای مداراک معتبر دراین زمینه می باشد کنترل شده وبصورت مستمر دردسترس باشد تا تمامی افراد بتوانند به سهولت جهت موارد اورژانسی وکمک های اولیه به وی مراجعه نمایند.همچنین هر درمانگاه باید مجهز به آمبولانس به منظورانتقال بیماران ویا مجروحین ومسدومین به مراکز درمانی باشد.

درمعدن علاوه بردرمانگاه ایجاد شده درسطح زمین باید ایستگاه هایی در داخل معدن جهت دسترسی سریع به کمکهای اولیه درمحل های مناسب تعبیه شده باشد.هریک ازایستگاه های کمک های اولیه باید تحت کنترل شخصی آموزش دیده قرار گرفته وسایرپرسنل بتوانند به سهولت به آن شخص درطول شیفت کاری خود،دسترسی داشته باشند.یک ایستگاه کمک های اولیه باید حداقل دارای یک برانکارد،دوپتوی تمیز،کنسرو غذا،آب آشامیدنی، درب بازکن قوطی،کپسول هوا،چراغ قوه وفیلتراضافی برای ماسک های مورد استفاده درمعادن گازدار،یک جعبه کمک های اولیه حاوی باند سه گوش،باندکشی،باندمعمولی،چسب زخم،پنبه،سوزن ایمنی،ضدعفونی کننده،قطره چشمی، قیچی کوچک وپد پانسمان استریل باشند.همچنین درصورت امکان درایستگاه های کمک های اولیه باید تلفنی بصورت مستقیم فقط جهت اطلاع رسانی سریع به مدیریت ویا کمک مسئولین معدن در دسترس قرار گیرد.

درمعدن باید تمهیداتی جهت آموزش واخذ گواهینامه معتبر درزمینه کمک های اولیه وامدادو نجات توسط مراکز ذیصلاح فراهم گردد.

هرشخصی که درمعرض مخاطرات ناشی از عوامل مختلف مانند دود ناشی ازانفجار،گازهای سمی،ویا….. قرار گرفت باید قبل از ترک معدن به درمانگاه مراجعه نموده ومسول مربوطه را درجریان قرار دهد.تماس مستندات مربوط به گزارشات ناشی ازصدمات ومواجهه شغلی با عوامل زیان آور باید درمحل درمانگاه ثبت ونگهداری گردد.

تابلو ها و علائم ایمنی

در هر صنعتی با توجه به خطراتی که وجود دارد، تابلوها و علائم ایمنی مورد استفاده قرار می گیرند.
مهمترین هدف هر سازمان حفظ سلامت و جان نیروی انسانی می باشد.

در این راستا سه نگرش در خصوص کاهش یا حذف خطرات محیط کار وجود دارد که به شرح زیر است:
1-طراحی ایمن
2-حفاظ گذاری ایمن
3-اطلاع رسانی ایمن که بحث تابلوها و علائم ایمنی به عنوان وسیله ای برای اطلاع رسانی ایمن در این مرحله مطرح می شوند.

تابلوها و علائم ایمنی آن دسته از تابلوهایی می باشند که
در هر صنعت با توجه به خطرات احتمالی حاوی پیام مشخصی می باشند.
تابلوهای ایمنی متشکل از یک نماد گرافیکی، شکل هندسی و رنگ های ایمنی خاصی می باشند.

GDPR